fejlec gyk 4

 
 
Kedves Ifjú Olvasó!

Üdvözlünk Gyermekkönyvtárunkban, ahol a könyvek varázslatos világába hívunk benneteket! Minden könyv egy új kaland és sok új ismeret hordozója. Elgondolkodtatnak és szórakoztatnak. Ne hagyd ki ezt a lehetőséget! Polcainkon megtalálhatod az életkorodnak és érdeklődésednek megfelelő könyveket. Ha még óvodás, vagy kisiskolás vagy, akkor kedvedre válogathatsz a képeskönyvek, mesekönyvek és gyermekverses kötetek között. Ha már a „nagyobbak" közé tartozol, akkor számtalan ifjúsági és kalandregényt, valamint a kötelező irodalom köteteit kínáljuk számodra. Az ismeretterjesztő műveket témakörönként csoportosítva találod meg a polcokon, gazdag kézikönyv állományunk pedig a tanulást segíti. Gyermekkönyvtárunkban elolvashatod kedvenc újságjaidat (Vadon, Zsiráf, Popcorn, Természetbúvár, Buci Maci, National Geographic Kids). Szabadidődben játszhatsz társasjátékokkal, számítógépes játékokkal, valamint nézhetsz DVD és videó filmeket is. Részt vehetsz különböző meghirdetett programjainkon (játszóházak, pályázatok, vetélkedők). Szörfözhetsz a világhálón, ingyen nézegetheted a különböző gyermekoldalakat.

 

Kedves Apukák, Anyukák!

„Aki odáig jutott, hogy könyvet nézeget, az már olvas is."

/Móra Ferenc/

A gyerekeket egészen kicsi kortól el lehet hozni, és be lehet íratni Gyermekkönyvtárunkba. Az apróságok jól érzik itt magukat. Korán megszeretik a könyveket, megszokják a könyvtárba járást. Gyermekkönyvtárunkban a mesekönyvek és képeskönyvek mellett, sok olyan könyv is található, melyek segítséget nyújtanak az iskolára, óvodára való felkészítésben, vagy a családi élet nevelési és lelki problémáinak megoldásában. Bátran forduljon hozzánk, ha ilyen jellegű könyvekre van szüksége! A Gyermekkönyvtár sokféle szervezett programjával igyekszik minden korosztály igényeit kielégíteni.
Szeretnénk felhívni figyelmüket Családi játszóházainkra, amelyeken a gyerekek szüleikkel, nagyszüleikkel együtt vehetnek részt, és lesznek részesei a közös tárgyalkotó tevékenységnek.
A mese és a mesélés fontosságát kívánjuk hangsúlyozni a minden hónap első keddi napján megtartandó Családi mesedélutánunkkal. Ilyenkor egy-egy mesét ismerhetnek meg a kicsik, melynek nemcsak hallgatói, hanem szereplői is lehetnek. A programot az óvodás és kisiskolás korosztály számára ajánljuk.
Babusgató programunkat a legkisebbeknek, azaz a 0-3 éves korosztálynak és szüleiknek ajánljuk.
A felső tagozatos általános iskolás gyerekeknek lehetőségük van biblioterápiás foglalkozásokon részt venni.
Végül, hogy a nyár se teljen könyvtári program nélkül, figyelmükbe ajánljuk a könyvtári napközit.

 

Kedves Óvó nénik, és Tanító nénik!

Örömmel fogadunk óvodai és iskolai csoportokat. Szívesen tartunk könyvtárbemutató, könyvtárhasználati, valamint különböző tematikus és játszóházi foglalkozásokat, óvodásoknak mesefoglalkozást, s óriás társasjátékunkkal izgalmas meseországi kalandozásra invitáljuk a gyerekeket. Előzetes egyeztetés alapján foglalkozásaink témája az igényekhez alkalmazkodik. Igyekszünk a gyerekeket szórakoztatva, de hasznosan tevékenykedtetni a foglalkozások ideje alatt. Gyermekkönyvtárunkban gyűjtjük a tanulást, és a tanítást segítő könyveket is, remélve, hogy a pedagógusok hasznosítani tudják ezeket munkájuk során. A „kézműveskedéssel" foglalkozó gyűjteményünkkel pedig hasznos ötleteket szeretnénk nyújtani az ilyen jellegű szakkörök, táborok vezetőinek és az érdeklődőknek.

 

Mindenkit szeretettel várunk Gyermekkönyvtárunkba!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rendezvényeink