Szelektív kisokos

Ma már szelektíven gyűjteni nem lehet, hanem kell! A szelektív hulladékgyűjtés során a különböző anyagú hulladékokat külön gyűjtjük. Ez a gyakorlatban úgy valósulhat meg, hogy a megvásárolt élelmiszerek és fogyasztási cikkek csomagolóanyagát – a papír, műanyag, üveg, fém és italos kartondoboz csomagolást – kimosva, különválasztva tároljuk, majd a szemetet az anyaguk alapján elkülönített szelektív hulladékgyűjtő edényeibe dobjuk. A szelektíven gyűjtött anyagokat feldolgozzák és újra valamilyen használati eszközt készítenek belőlük. Gyűjteni lehet az elhasználódott, illetve elromlott elektronikai hulladékokat is. Ezek szintén újrahasznosításra kerülnek azáltal, hogy bizonyos alkatrészeket/fémeket kivonnak belőlük.

A környezettudatos lakosság könnyebb tájékozódása érdekében online térképet jelentetünk meg a Tiszaújvárosban fellelhető szelektív gyűjtőhelyekről. Bízunk benne, hogy a térkép Önök segítségére lesz a szelektív hulladékgyűjtésben. 

Amennyiben új gyűjtőhelyről értesül, vagy a térképen egy megszűnik, kérjük jelezze nekünk az alábbi e-mail címen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A térkép használatához kattintson a bal felső sarokban lévő négyzetre, majd válassza ki a gyűjtőhelyet! Az egérrel görgetve tudja kicsinyíteni, illetve nagyítani a térképet.


Családi pénzügyek a könyvtárban
Hétköznapi emberek nem hétköznapi történetei 2022-...

Kapcsolódó tartalmak

Tiszaújváros - Érezd magad otthon logó

Hamvas Béla Városi Könyvtár
Cím: 3580 Tiszaújváros, Széchenyi út 37. 
Telefon: 49/548-430
 

Minősitett konyvtar cim

Minősített könyvtár cím

(C) 2023 | TISZAÚJVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS KÖNYVTÁR | Készítette: TPMH