Blog

 

 

Fánksuli II. Csörögefánk

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 3 tojássárgája
  • 1 pohár tejföl (175 g)
  • 1 evőkanál porcukor
  • csapott kávéskanál só
  • olaj a sütéshez


A lisztet tálba szitáljuk, mélyedést simítunk a közepébe és hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, porcukrot és a sót. Összegyúrjuk és jól kidolgozzuk, selymes, rugalmas tésztává alakítjuk

Konyharuhával letakarjuk a tálat, és legalább fél óráig pihenni hagyjuk.

Pihentetés után kinyújtjuk a tésztát vékonyra, és derelyemetsző segítségével rombuszokra vágjuk. A rombuszok közepére bemetszést készítünk és azon keresztül átfordítjuk a tészta egyik sarkát.

Felforrósítjuk az olajat és a csörögéket beletesszük, majd átfordítjuk a másik oldalukra. Ez a fánk rövid idő alatt szép hólyagos lesz.

Az aranybarnára sült fánkokat itatóspapírra szedjük, ízlés szerint megszórjuk porcukorral és lekvárral kínáljuk.

A következő alkalommal képviselőfánkot készítünk.

Kövess minket! 

Fánksuli III. Képviselőfánk vaníliakrémmel
Fánksuli I. Szalagos fánk

Kapcsolódó tartalmak

Tiszaújváros - Érezd magad otthon logó

Tiszaújvárosi Művelődési Központ és Könyvtár
Cím: 3580 Tiszaújváros, Széchenyi út 2. 
Tel./fax: 49/542-004, 49/548-275
 

(C) 2023 | TISZAÚJVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS KÖNYVTÁR | Készítette: TPMH