Blog
Fánksuli II. Csörögefánk
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 3 tojássárgája
- 1 pohár tejföl (175 g)
- 1 evőkanál porcukor
- csapott kávéskanál só
- olaj a sütéshez
A lisztet tálba szitáljuk, mélyedést simítunk a közepébe és hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, porcukrot és a sót. Összegyúrjuk és jól kidolgozzuk, selymes, rugalmas tésztává alakítjuk
Konyharuhával letakarjuk a tálat, és legalább fél óráig pihenni hagyjuk.
Pihentetés után kinyújtjuk a tésztát vékonyra, és derelyemetsző segítségével rombuszokra vágjuk. A rombuszok közepére bemetszést készítünk és azon keresztül átfordítjuk a tészta egyik sarkát.
Felforrósítjuk az olajat és a csörögéket beletesszük, majd átfordítjuk a másik oldalukra. Ez a fánk rövid idő alatt szép hólyagos lesz.
Az aranybarnára sült fánkokat itatóspapírra szedjük, ízlés szerint megszórjuk porcukorral és lekvárral kínáljuk.
A következő alkalommal képviselőfánkot készítünk.
Kövess minket!