Akadálymentesítési nyilatkozat

 A Tiszaújvárosi Művelődési Központ és Könyvtár elkötelezett amellett, hogy honlapját, mobilalkalmazását a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvény szerint akadálymentessé tegye. Ezen akadálymentesítési nyilatkozat a https://tmkk.tiszaujvaros.hu-ra vonatkozik.

Megfelelőségi státusz

Ez a honlap nem felel meg a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvénynek. A meg nem felelés jegyzéke alább olvasható. 

Nem akadálymentes tartalom

Az alábbiakban felsorolt tartalom a következő ok(ok) miatt nem akadálymentes:

A 2018. évi LXXV. törvénynek való meg nem felelés

A galéria és a blogok olyan mennyiségű médiatartalommal rendelkeznek, melyek akadálymentesítése visszamenőleg folyamatosan történik.

Az ugrólinkek kialakítása a honlap összetettsége miatt csak a főbb oldalakon került elhelyezésre.

A blogok címsor struktúrája a harmadik féltől származó komponens nem megfelelő fejlesztése miatt jelenleg nem megvalósítható.

A harmadik féltől származó videók akadálymentes feliratozása nem megvalósítható, mivel a tartalom az ellenőrzésünkön kívül áll.

A Hamvas Béla Városi Könyvtár eKönyvtár menüjében lévő információk akadálymentesítése harmadik féltől származó programok alkalmazása miatt nem megoldott.

Harmadik féltől származó „lapozó” komponens akadálymentesítése nem megfelelő fejlesztés miatt nem megoldott.

Aránytalan teher

Az intézmény honlapjának technológiai kialakítását és fejlesztését az önkormányzat biztosítja. Az önkormányzat informatikai osztálya lehetőségeihez mérten elvégezte a honlap akadálymentesítését.

A tartalom nem tartozik az alkalmazandó́ jogszabályok hatálya alá́

  • Az élő videóközvetítéseink nincsenek feliratozva. jelenleg nem tervezzük az élő videóközvetítéseink feliratozását, mert a 2018. évi LXXV. törvény alapján az akadálymentességet nem kell az élő videótartalmak esetén biztosítani.
  • A törvény hatálybalépése előtt közzétett dokumentumfájlok, ide nem értve azokat a dokumentumfájlokat, amelyek az azokat közzétevő közszférabeli szervezet közfeladata ellátásával kapcsolatos alapvető információkat tartalmazzák.
  • A közszférabeli szervezet tevékenységéhez korábban kapcsolódó, a jelenlegi közfeladatellátást közvetlenül nem érintő tartalmak (archívum).
  • Harmadik fél tulajdonát képező olyan tartalmak, amelyeket nem az érintett közszférabeli szervezet finanszírozott és fejlesztett ki, illetve nem tartozik az irányítása alá.

Az akadálymentesítési nyilatkozat elkészítése

E nyilatkozat 2024. január 31-én készült.

E nyilatkozat egy harmadik fél által végzett értékelés alapján készült.

A nyilatkozatot még nem vizsgálták felül.

Visszajelzés és elérhetőségek

A honlap akadálymentességével kapcsolatos visszajelzést a következő e-mail címen fogadjuk: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az akadálymentesítésért és a kérések feldolgozásért felelős: Kiss Csaba informatikai munkatárs

Elérhetősége: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Végrehajtási eljárás

A Tiszaújvárosi Művelődési Központ és Könyvtár a Tiszaújváros Város Önkormányzata fenntartásában működő költségvetési szerv.

A visszajelzésre adott nem kielégítő válaszra igénybe vehető jogorvoslati szerv neve:

Tiszaújváros Város Önkormányzata

Elérhetősége: www.tiszaujvaros.hu weboldalon közzétett elérhetőségek.

 

Jelen akadálymentesítési nyilatkozatot jóváhagyta: Mátyás Zoltán igazgató

Tiszaújváros - Érezd magad otthon logó

Tiszaújvárosi Művelődési Központ és Könyvtár
Cím: 3580 Tiszaújváros, Széchenyi út 2. 
Tel./fax: 49/542-004, 49/548-275
 

(C) 2023 | TISZAÚJVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS KÖNYVTÁR | Készítette: TPMH